onsdag, marts 14, 2007

Blogger Blogs fjernet fra Google ved et tilfælde

Jeg er ligesom mange andre bruger af Blogger (Blogspot) blevet ramt af problemet med at ens blogs er blevet fjernet fra Googles indeks da de ved et tilfælde er kommet til at tilføje Meta tagget "NoFollow" og ”NoIndex” til de blogs de hoster.

Meta nofollow
Dette html tag gør at alle bots så som GoogleBot mv. ikke følger linkene på siderne og ikke indeksere bloggen.

Selvom Blogger har rettet fejlen kan det været svært og/eller en tidskrævende proces at få Google til at indeksere ens blog igen.

For mit vedkommende kan jeg fortælle at en af mine blog havde op mod 100 daglige besøgende. Men efter at bloggen ikke bliver reindekseret endnu er jeg nede på en fjerdedel eller mindre. Problemet er ekstra stort, fordi da problemet opstod, var bloggen på vej op ad og der kom hele tiden flere besøgende.

Hvordan ser man om man er ramt?
Der er flere måder man kan se om man er blevet ramt af problemet. Hvis du har statistik over besøgende på din blog og du over den sidste måneds tid kan se et stort fald i antallet af besøgende, kan det være du er blevet ramt af problemet.

På Google kan du søge efter følgende:
site:Din-blog-url-her.com (http:// er ikke nødvendigt)
Hvis der ikke findes nogle søgeresultater så er din blog ikke indekseret.

Benytter du dig af Googles Webmasterværktøjer kan du se hvornår Googlebot sidst har haft succes med at få adgang til din blog. Hvis det er et stykke tid siden og der ikke er indikeret nogen problemer for hvorfor Googlebot ikke kunne få adgang til din hjemmeside - så du ramt af problemet.

Hvad kan man gøre for at få ens blog reindexseret?
Først sikker dig at "NoFollow" og "NoIndex" tagget ikke findes i html koden for din blog! Hvis den findes så få den fjernet hurtigst muligt, således du sikker dig at Googlebot kan få adgang til din blog.

Ellers er der desværre ikke meget at gøre andet end at blive ved med at blogge og skaffe links til ens blog. Derved kan man være heldig at ens blog bliver fundet hurtigere, end hvis man kun bliver ved med at blogge.

Ingen kommentarer: